ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Δεν θα διακόψω την παροχή φυσικού αερίου στην Δ. Ευρώπη

19:53 - 16 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Πούτιν: Δεν θα διακόψω την παροχή φυσικού αερίου στην Δ. Ευρώπη
Την διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς τη δυτική Ευρώπη , έδωσε ο πρόεδρος Βλάντιμίρ Πούτιν.

«Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μείνει χωρίς αέριο η Ευρώπη το χειμώνα», τόνισε ο κ. Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «εάν παρατηρηθεί ότι η Ουκρανία παίρνει αέριο από το δίκτυο χωρίς να το έχει πληρώσει τότε η παροχή προς την Ευρώπη θα μειωθεί κατά την ποσότητα που αφαιρέθηκε παράνομα, όπως έγινε και στην κρίση του 2008».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπερασπίστηκε την κατασκευή του αγωγού South Stream, λέγοντας ότι αποτελεί εγγύηση για την ομαλή διοχέτευση του αερίου προς την Ευρώπη και ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Σερβίας που δεν υποχώρησε από την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που θα έχει για τη σερβική οικονομία.

Σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλησαν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και έκαναν δύσκολη τη δική τους ζωή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.