ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η καθυστέρηση των κυβερνήσεων υπονομεύει την ανάκαμψη λένε στελέχη της ΕΚΤ

14:16 - 17 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Η καθυστέρηση των κυβερνήσεων υπονομεύει την ανάκαμψη λένε στελέχη της ΕΚΤ
Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιταχύνουν και να διευρύνουν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση των οικονομιών διότι η ραθυμία θα φέρει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ανάκαμψης της ευρωζώνης δήλωσε στο Bloomberg το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Benoit Coeuré.

"Μιλώντας αόριστα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς να κάνουν τίποτα, είναι το χειρότερο πράγμα", δήλωσε ο Benoit Coeuré και πρόσθεσε ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία των πραγματικών επιτοκίων. 

Η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στάσιμη κατά το δεύτερο τρίμηνο και ο πληθωρισμός ήταν 0,3% το Σεπτέμβριο.

"Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ δεν είναι η νομισματική πολιτική, ούτε η έλλειψη φορολογικών κινήτρων", δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Jens Weidmann σε συνέδριο στη Ρίγα. "Είναι τα διαρθρωτικά εμπόδια που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, την καινοτομία και την παραγωγικότητα", εκτίμησε.
Ο Coeuré είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει "εντός των επόμενων ημερών" να αγοράζει καλυμμένα ομόλογα.
Η ευρωζώνη δεν είναι σε ύφεση και δεν είναι τόσο το αν η ΕΚΤ θα πρέπει να ανοίξει το φαρμακείο έκτακτης ανάγκης δήλωσε το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ Ewald Nowotny και επεσήμανε ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει την οικονομική ανάκαμψη από μόνη της.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, Weidmann, επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του στα τελευταία μέτρα τόνωσης . "Στο τέλος, αυτό θα μπορούσε να ισοδυναμεί με μεταβίβαση των κινδύνων από τις τράπεζες στους φορολογούμενους", είπε.
Ο Weidmann υποστήριξε επίσης ότι η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική φρενάρει τις διαρθρωτικές αλλαγές.
"Μερικές φορές υποστηρίζεται ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να αποδυναμώσει τα κίνητρα για μεταρρυθμίσεις και δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη " απάντησε ο Coeuré.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 17 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.