ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνείται να πληρώσει ο Κάμερον

21:30 - 27 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Αρνείται να πληρώσει ο Κάμερον
Δεν φαίνεται να πτοείται από τις προειδοποιήσεις από την Κομισιόν για επιβολή προστίμων ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αρνούμενος την καταβολή των 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως την 1η Δεκεμβρίου.

«Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2,1 δισ. ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους», υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

 

Ο  Βρετανός πρωθυπουργός, χαρακτήρισε το ποσό και το χρονοδιάγραμμα του αιτήματος απαράδεκτα.


Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ μετά την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.


«Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι», τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον.


Νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάτσεκ Ντομινίκ είχε δηλώσει ότι η Βρετανία κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.


«Αν η Βρετανία δεν καταβάλει τη συνεισφορά της την 1η Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της θα ρωτήσει τους λόγους της καθυστέρησης και θα αναμείνει την απάντηση. Κάποια στιγμή, θα αρχίσει να επιβάλει πρόστιμα» προειδοποίησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.