ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμία έκπληξη από τα αποτελέσματα των stress test για τον Fitch

21:50 - 27 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Καμία έκπληξη από τα αποτελέσματα των stress test για τον Fitch
Εντός των αναμενόμενων προσδοκιών κινήθηκαν τα αποτελέσματα της διεξοδικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η άσκηση των stress test της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, σημειώνει ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ο οίκος ταυτόχρονα εκτιμά ότι τα αποτελέσματα δεν θα επιφέρουν σημαντικές μεταβολές, είτε αρνητικές είτε θετικές, στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών. 

Τα Viability Ratings (VRs) για τις τράπεζες που απέτυχαν στο δυσμενές σενάριο – μετά την προσαρμογή για τα καθαρά κεφάλαια που αντλήθηκαν το πρώτο εννεάμηνο του 2014 – είναι σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλά, στην κατηγορία b και ccc, σημειώνει ο οίκος. 

Τα tests είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να διαμορφωθούν ίσοι όροι διευρωπαϊκού ανταγωνισμού, αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διανύσουμε, σημειώνει ο οίκος στην ανάλυση του., προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα έδωσαν ένα σημαντικό μέγεθος νέων πληροφοριών, τα οποία θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές αναλύσεις του. 

Εκτιμά παράλληλα ότι ο μεγάλος όγκος των προβληματικών δανείων που δεν έχουν επιλυθεί θα παραμείνει βασικός κίνδυνος στην περιοχή, αφήνοντας ορισμένες τράπεζες, ιδιαίτερα στις πιο αδύναμες χώρες, ευάλωτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.