ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένουν στην αγορά κρατικού χρέους μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

18:19 - 29 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Επιμένουν στην αγορά κρατικού χρέους μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες
Διπλασίασαν την έκθεσή τους σε κρατικό χρέος κατά τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν των τελευταίων stress tests, μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες παρά την επιδείνωση στα οικονομικά θεμελιώδη πολλών χωρών.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανάλυση της IFR επί των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority – EBA), σε μια εποχή που τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, οι γαλλικές τράπεζες, BPCE, Credit Agricole, Societe Generale και HSBC, διπλασίασαν την κατοχή γαλλικού χρέους, πρόσθεσαν στην κατοχή τους, 81 δισ. σε γαλλικά ομόλογα και δάνεια στα βιβλία τους.


Επίσης οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας πρόσθεσαν 53 δισ. εγχώριου δημόσιου χρέους, ενώ οι ισπανικές τράπεζες επίσης δάνεισαν περισσότερα στη Μαδρίτη. 

Η ανάλυση λαμβάνει υπόψη την έκθεση των τραπεζών σε δημόσιο χρέος στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και τη συγκρίνει με την έκθεση που είχαν το Σεπτέμβριο του 2011, κατά τον προηγούμενο έλεγχο των τραπεζικών ισολογισμών, πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει «ένεση» ρευστότητας ύψους 1 τρισ. στο σύστημα μέσω των μακροπρόθεσμων πράξεων αναχρηματοδότησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.