ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Βερολίνο "καρφώνει" το Λονδίνο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

19:55 - 29 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Το Βερολίνο "καρφώνει" το Λονδίνο για τον προϋπολογισμό της ΕΕ
Δεν άφησε ασχολίαστη η γερμανική κυβέρνηση, την άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να πληρώσει το επιπλέον ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ που ζητήθηκε για τον προϋπολογισμό της Κομισιόν.

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τους κανόνες, δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κληθείσα να σχολιάσει τη διαμάχη της Βρετανίας με την Επιτροπή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει κατά καιρούς τις οικονομικές συνεισφορές κάθε χώρας μέλους με βάση Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)... με κάποιες χώρες να λαμβάνουν επιστροφές χρημάτων και άλλες να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα», σημείωσε η εκπρόσωπος.

«Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η τυπική διαδικασία», κατέληξε.
Τη Δευτέρα ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει το επιπλέον ποσό που της ζήτησε η Επιτροπή, κερδίζοντας τα εύσημα από των ευρωσκεπτικιστών του βρετανικού Τύπου για την επιβλητική στάση.

Παρόλα αυτά η Επιτροπή προειδοποίησε τη Βρετανία ότι κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.