ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Μπάιντεν για την τουρκική προκλητικότητα

23:10 - 31 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Επικοινωνία Αναστασιάδη με Μπάιντεν για την τουρκική προκλητικότητα
Την πλήρη κατανόηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν , στην απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ από την Τουρκία εισέπραξε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες για το θέμα.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε  ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Μπάιντεν συζήτησαν το θέμα της απαράδεκτης παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) από την Τουρκία, όπως επίσης και τις προσπάθειες από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό των προκλήσεων αυτών.


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, «έδειξε πλήρη κατανόηση στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της».


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη συνομιλία «έκανε σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών». 


Ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν, από την πλευρά του, «εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ για την ανάληψη εντονότερης διπλωματικής δράσης, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό, μακρά προκλήσεων και παράνομων ενεργειών, να επαναρχίσει ο διάλογος».


Οι δύο άντρες, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων κατά τις επικείμενες συναντήσεις που θα έχει στην Τουρκία με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.