ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin

00:30 - 01 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin
Τραγικό τέλος είχε η δοκιμαστική πτήση του ιδιωτικού, τουριστικού διαστημόπλοιου Space Ship Two της Virgin Galactic στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας.

Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης ενώ αντίθετα σοβαρά τραυματισμένος είναι ο πιλότος, σύμφωνα με την αστυνομία.


Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε αρχικά στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια «σοβαρή ανωμαλία» κατά τη δοκιμαστική πτήση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πηγές από κυβερνητική υπηρεσία που επικαλείται το CNN το Space Ship Two συνετρίβη λίγο μετά την αποκόλλησή του από το White Knigh tTwo, το σκάφος, δηλαδή, που το μετέφερε σε μεγαλύτερα ύψη προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει την πτήση του γύρω από την τροχιά της Γης.

Στόχος αυτών των δοκιμαστικών πτήσεων ήταν να προετοιμαστούν καλύτερα οι πτήσεις στο όριο του διαστήματος σε ύψος πάνω από 100 χλμ. Η Virgin Galactic υποστήριζε ότι οι πρώτες πτήσεις στο ύψος αυτό θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2014 με 700 ανθρώπους να έχουν πληρώσει έως και 250.000 δολάρια για να επιβιβαστούν σε αυτό το σκάφος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.