ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κορυφαίο Single Malt είναι …ιαπωνικό

01:01 - 05 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Το κορυφαίο Single Malt είναι …ιαπωνικό

Τον τίτλο του «πρωταθλητή» στα καλύτερα ουίσκι στου κόσμου πήρε το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013, σύμφωνα με τον κορυφαίο γευσιγνώστη  ουίσκι, Jim Murray, που θα εκδώσει την «Βίβλο των Ουίσκι» την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail που εξασφάλισε αποκλειστικά αντίγραφο.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο ότι ένα ιαπωνικό ουίσκι ανακηρύχθηκε το «καλύτερο στον κόσμο», υποσκελίζοντας τις παραδοσιακές σκωτσέζικες μάρκες δεν είναι.. 
Το Yamazaki είναι το πρώτο και αρχαιότερο διυλιστήριο της Ιαπωνίας, που ιδρύθηκε το 1923 από τον ιδρυτή της Suntory, Shinjiro Torii.

Το Yamazaki είναι από τα πιο διάσημα ουίσκι στην Ασία που εδώ και δυο δεκαετίες έχει διεισδύσει δυναμικά στις αμερικανές και ευρωπαϊκές αγορές. Οι γνώστες και οι μυημένοι το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα καλύτερα Single Malt, που κυκλοφορούν στο κόσμο.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο μεγάλη αίσθηση είναι ότι σύμφωνα με την Daily Mail, για πρώτη φορά, κανένα σκωτσέζικο διυλιστήριο δεν περιλαμβανόταν στις 5 καλύτερες μάρκες,.

Τα σκωτσέζικα ουίσκι είχαν λάβει το στέμμα της καλύτερης γεύσης στον κόσμο στα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια: Το Old Pulteney's 21 ετών το 2012 και το Glenmorangie Ealanta το 2014.

Η «Βίβλος του Ουίσκι» (Whisky Bible) ιδρύθηκε το 2003 και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες γευσιγνωσίας για 4.500 ουίσκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 05 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.