ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες στην ΑΟΖ

18:44 - 05 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Ισραήλ: Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου οι έρευνες στην ΑΟΖ
Μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, έστειλε, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκτορ Λίμπερμαν, μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Χαρακτηρίζοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί αχρείαστη, με την επισήμανση πως ήδη υπάρχει αρκετή στη Μέση Ανατολή, ο κ. Λίμπερμαν τάχθηκε υπέρ του σεβασμού της ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του δικαιώματός της να διεξάγει έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.


Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα μέχρι τον επόμενο χρόνο να έχει καταρτιστεί στρατηγική σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση αποθεμάτων φυσικού αερίου.


Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του δήλωσε ότι με τον κ. Λίμπερμαν ανέλυσαν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων, με έμφαση στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήθηκαν, επίσης, είπε, οι προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να διευρύνουν τον διμερή διάλογο και σε άλλα πεδία, να εγκαινιάσουν μια πιο στενή συνεργασία και να βρίσκονται σε συντονισμό σε διεθνή φόρουμ και σε διεθνείς οργανισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.