ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις κάλεσε την Γερμανία ο Γ. Ντάισελμπλουμ

17:37 - 06 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις κάλεσε την Γερμανία ο Γ. Ντάισελμπλουμ
Έκκληση στη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις απηύθυνε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχουν λίγες χώρες που έχουν αυτήν την στιγμή το δημοσιονομικό περιθώριο να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις. Μια χώρα, που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία, έχει αυτήν την δυνατότητα και ελπίζω ότι θα το κάνει» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup.

Εκτός από τον κ. Ντάισελμπλουμ, το τελευταίο διάστημα έχουν ταχθεί υπέρ μιας αύξησης δαπανών στην Γερμανία μια σειρά οικονομικών οργανισμών, κυβερνήσεων και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τέλη Οκτωβρίου με τον Γάλλο ομόλογο του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δεσμεύτηκε για μια μικρή αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, αλλά επέμεινε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, καλωσόρισε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο επενδύσεων του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να διατηρηθεί η έμφαση στην τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών της Ε.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.