ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαιρετίζει τις τελευταίες κινήσεις ΕΚΤ και BoJ, η Λαγκάρντ

20:15 - 07 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Χαιρετίζει τις τελευταίες κινήσεις ΕΚΤ και BoJ, η Λαγκάρντ
Τις κινήσεις των Κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, για μεγαλύτερη νομισματική τόνωση, χαιρέτισε την Παρασκευή, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ωστόσο πως η οικονομική κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Η  κ. Λαγκάρντ σε συνέδριο στο Παρίσι χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΕΚΤ για περαιτέρω δράση ως «απολύτως δικαιολογημένη και κατάλληλη, δεδομένου του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού και σε μερικές χώρες του αποπληθωρισμού».


Όσον αφορά την Ιαπωνία, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι τα βήματα που έλαβε η κεντρική τράπεζα είναι απολύτως δικαιολογήμενα, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εφόσον συνδυαστεί και με τα άλλα μέτρα πολιτικής που προωθεί ο πρωθυπουργός Άμπε. «Ειδικότερα, την αύξηση του φόρου κατανάλωσης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.