ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόμπρετ της Bundesbank: Να κλείσουν οι αδύναμες τράπεζες

20:52 - 09 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Ντόμπρετ της Bundesbank: Να κλείσουν οι αδύναμες τράπεζες
Να κλείσουν οι τράπεζες που απέτυχαν στα πρόσφατα stress tests της ΕΚΤ και δεν μπορούν να αντλήσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα κεφάλαια, ζητά σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Αντρεας Ντόμπρετ.

«Οι τράπεζες με κεφαλαιακό κενό έχουν στη διάθεσή τους εννέα μήνες για να καλύψουν το κενό. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαλυθούν και αυτό είναι το σωστό. Η πιθανότητα αποτυχίας είναι ένα βασικό στοιχείο της οικονομίας της αγοράς», σημείωσε  ο Ντόμπρετ.

Στα stress tests στις 130 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης,, 13 απέτυχαν, με συνολικό κεφαλαιακό κενό ύψους 9,5 δισ. ευρώ.


«Δεν γίνεται ορισμένα «κομμάτια» της οικονομίας να εξαιρούνται από την διάλυση και άλλα όχι», σημείωσε ο Ντόμπρετ.


«Αν και οι κατευθυντήριες οδηγίες υποδηλώνουν πως οι τράπεζες που δεν μπορούν να καλύψουν το κεφαλαιακό τους κενό εντός ενός ορισμένου χρόνου θα διαλυθούν, μένει να φανεί εάν οι κυβερνήσεις θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο», σχολιάζει το Reuters.

Μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, οι συνενώσεις θα είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.