ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bullard (Fed): To 2015 η πρώτη αύξηση επιτοκίων

22:45 - 14 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Bullard (Fed): To 2015 η πρώτη αύξηση επιτοκίων
Το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αναμένει την πρώτη άνοδο των επιτοκίων ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard, επαναλαμβάνοντας πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να κινείται προς τον στόχο του 2% στο δεύτερο μισό του 2015 και να τον ξεπερνάει το 2016.

«Αν και ένα χαμηλό ποσοστό πληθωρισμού μπορεί να δικαιολογεί ένα κάπως χαμηλότερο επιτόκιο, δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει την παραμονή σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα» ανέφερε ο κ. Bullard σε ομιλία του στο Σεντ Λιούις.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει διατηρήσει τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια προσπάθεια να τονώσει την παγκόσμια οικονομία μετά την οικονομική κρίση.

Ο ίδιος τόνισε πως ένα μέρος της πτώσης στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό πριν τα μέσα Οκτωβρίου τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες για αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ωστόσο, ο κ. Bullard τόνισε πως οι ανησυχίες για αποδυνάμωση της Ευρώπης ήταν υπερβολικές.

«Πίστευα ότι αυτό που έγινε είναι πως οι αγορές αποτιμούσαν μια παγκόσμια ύφεση. Αν οι παγκόσμιες αγορές προσπαθούν να σου πουν κάτι, ίσως πρέπει να τις ακούσεις» σημείωσε. «Αλλά όλη αυτή η ιστορία άρχισε να εξανεμίζεται. Τα ισχυρότερα στοιχεία από τις ΗΠΑ έπεισαν τις αγορές πως δεν οδεύουμε προς μια παγκόσμια ύφεση» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.