ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητής «μαυραγορίτης» στην Αγγλία έκανε περιουσία πουλώντας γλυκά

21:21 - 21 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Μαθητής «μαυραγορίτης» στην Αγγλία έκανε περιουσία πουλώντας γλυκά
Επιχειρηματικό δαιμόνιο αποδείχτηκε 15χρονος μαθητής από την αγγλική πόλη του Σάλφορντ, ο οποίος απέκτησε μια μικρή περιουσία κάνοντας εμπόριο γλυκών και αναψυκτικών στη «μαύρη αγορά» του σχολείου του.

Από τις πωλήσεις συγκέντρωσε 14,000 λίρες στερλίνες περνώντας γλυκά, σοκολάτες, αλμυρά σνακ και αεριούχα αναψυκτικά στο γυμνάσιό του και πωλώντας τα με μικρό κέρδος ανά μονάδα προϊόντος.


Ο νεαρός Ρόουζ, από το Όρτζσολ, βρίσκεται αντιμέτωπος με την αποβολή, όχι για το «παράνομο» του εμπορίου του, αλλά γιατί παραβίασε την πολιτική υγιεινής διατροφής του σχολείου του.


Τη συγκεκριμένη δραστηριότητα είχε αρχίσει προ τριετίας, στο προηγούμενο σχολείο του. Δύο φίλοι του, οι οποίοι τον βοηθούσαν στο καθημερινό «τεχνικό» μέρος της δουλειάς του, πληρώνονταν με 5,5 λίρες στερλίνες την ημέρα.


Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι θα τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με βάση τα οικονομικά τους δεδομένα, να πληρώσουν δίδακτρα ώστε ο γιος τους να μπορέσει να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.


Ο διευθυντής του σχολείου του Ρόουζ, ωστόσο, τόνισε στον Independent ότι η δραστηριότητα του νεαρού μαθητή τον έχει αποσπάσει από τα μαθήματά του και μπορεί να τον οδηγήσει να μείνει στην ίδια τάξη, χάνοντας κάθε πιθανότητα να φοιτήσει σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.


«Θαυμάζουμε το επιχειρηματικό πνεύμα του μαθητή μας, ωστόσο το σχολείο δεν είναι μέρος για να στήνει κανείς μαύρη αγορά αναψυκτικών και σοκολάτας. Ακολουθούμε ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την πολιτική υγιεινής διατροφής των μαθητών και δεν επιτρέπουμε τα αεριούχα ποτά, καθώς και την υπερβολική κατανάλωση γλυκών, για το καλό των παιδιών», κατέληξε ο διευθυντής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.