ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υποχώρηση του πετρελαίου

21:44 - 20 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Πτώση καταγράφει η τιμή του αργού, καθώς οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, που οφείλονται στο Εl Nino, θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης.

Στις 20:08 ώρα Ελλάδας, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού διαμορφώθηκε στα 58,61 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 0,61%.

Εκτιμάται ότι η ζήτηση για θέρμανση θα είναι μειωμένη κατά 20% γύρω στις 27 Νοεμβρίου στη βορειοανατολικές Πολιτείες, όπου καταναλώνεται το 80% του πετρελαίου θέρμανσης όλης της χώρας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, στα οποία περιλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν για έκτη συνεχή εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας στις 15 Νοεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά τα αποθέματα παραμένουν 6,3% υψηλότερα από την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ τονίζει ότι ο OPEC δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει σε νέα μείωση της παραγωγής στην επόμενη συνάντησή του το Δεκέμβριο προκειμένου να ανέβουν οι τιμές του μαύρου χρυσού, που την περασμένη Παρασκευή έπεσαν σε χαμηλό 17 μηνών.

Είναι ενδεικτικό, πάντως, ότι όλα τα μέλη του Οργανισμού δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την περικοπή των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.