ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντα στα 59 δολάρια το αργό πετρέλαιο

10:30 - 21 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Μικρή άνοδο καταγράφει η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τη χθεσινή υποχώρηση που οφείλεταιστις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, λόγω του Εl Nino, που θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού διαμορφώνεται στα 58,97 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,27%. ’νοδο σε ποσοστό 0,26% στα 57,91 δολάρια σημειώνει και η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σο Λονδίνο.

Εκτιμάται ότι η ζήτηση για θέρμανση θα είναι μειωμένη κατά 20% γύρω στις 27 Νοεμβρίου στη βορειοανατολικές Πολιτείες, όπου καταναλώνεται το 80% του πετρελαίου θέρμανσης όλης της χώρας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, στα οποία περιλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν για έκτη συνεχή εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας στις 15 Νοεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά τα αποθέματα παραμένουν 6,3% υψηλότερα από την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ τονίζει ότι ο OPEC δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει σε νέα μείωση της παραγωγής στην επόμενη συνάντησή του το Δεκέμβριο προκειμένου να ανέβουν οι τιμές του μαύρου χρυσού, που την περασμένη Παρασκευή έπεσαν σε χαμηλό 17 μηνών.

Είναι ενδεικτικό, πάντως, ότι όλα τα μέλη του Οργανισμού δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την περικοπή των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.