ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επιφυλακή για μαζικό χτύπημα τζιχαντιστών σε αεροπλάνα τις γιορτές

18:21 - 01 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Σε επιφυλακή για μαζικό χτύπημα τζιχαντιστών σε αεροπλάνα τις γιορτές
Τρόμο μόνο και στην ιδέα, προκαλούν οι πληροφορίες ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να σκορπίσουν τον θάνατο στην Ευρώπη, καθώς σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» πέντε επιβατικά αεροπλάνα, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Express» στην οποία μίλησε Βρετανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, όλες  οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς  «όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα».

Οι αρχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν πέντε αεροσκάφη, σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, κατά τη διάρκεια των εορτών.


Διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν ότι οι βρετανικές αρχές ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν και έφεραν στο «φως» τα σχέδια αυτά, ενώ αξιωματούχοι από μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να μεταφέρουν ισχυρές βόμβες μέσα σε χειραποσκευές.


Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της χώρας εξετάζουν την απαγόρευση ή την εξέταση -για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- της μεταφοράς συσκευών, όπως smartphone και iPad από τους επιβάτες, μέσα στα αεροσκάφη.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν -μεταξύ άλλων- και για να πυροδοτήσουν βόμβες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.