ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον "πάγο" βάζει τους προϋπολογισμούς 7 κρατών το Eurogroup

18:16 - 08 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Στον "πάγο" βάζει τους προϋπολογισμούς 7 κρατών το Eurogroup
Τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ότι υπάρχει κίνδυνος οι προϋπολογισμοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Μάλτας και της Αυστρίας να παραβιάσουν τους κανονισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε το Eurogroup, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για το έλλειμμα.

Όσον αφορά την Ιταλία, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τόνισαν πως συμφωνούν με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε κίνδυνο παραβίασης των κανονισμών. Το Eurogroup αναγνώρισε ότι οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και ο χαμηλός πληθωρισμός έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την μείωση του χρέους. 


Παράλληλα υπογράμμισε ότι με βάση την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, η Ιταλία έχει προγραμματίσει δημοσιονομικά μέτρα 0,1% του ΑΕΠ για το 2015, ενώ με βάση τους κανονισμούς πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 0,5% του ΑΕΠ.


Όσον αφορά τη Γαλλία, το Eurogroup επισήμανε πως συμφωνεί με την αξιολόγηση της Κομισιόν ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού δεν συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας. Όπως τόνισαν οι υπουργοί Οικονομικών, με βάση την τελευταία έκθεση της Κομισιόν τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει προγραμματίσει να λάβει η γαλλική κυβέρνηση το 2015 αντιστοιχούν στο 0,3% του ΑΕΠ, ενώ απαιτούνταιμέτρα 0,8% του ΑΕΠ.

Οι υπουργοί υπογράμμισαν ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για την βελτίωση της δημοσιονομικής προσπάθειας που θα καταβάλλει η Γαλλία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.