ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαλεί ο Ερντογάν: Το Barbaros θα παραμείνει μέχρι να μας πάρουν στα σοβαρά

19:44 - 11 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Προκαλεί ο Ερντογάν: Το Barbaros θα παραμείνει μέχρι να μας πάρουν στα σοβαρά
Λίγες μόλις ημέρες μετά την ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στην Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει με δηλώσεις του λάδι στη φωτιά, που έχει ανάψει στην ανατολική Μεσόγειο, με την παρουσία του Barbaros στην περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν,  σε ομιλία του στη συνάντηση του Διεθνούς Συμποσίου Στρατηγικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, ξεκαθάρισε σε έντονο τρόπο, ότι η χώρα του δεν θα μείνει εκτός των εξελίξεων που σημειώνονται στη «νότια Κύπρο» και πρόσθεσε ότι το Barbaros θα μείνει στην περιοχή όσο η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νοτίου Κύπρου και η Ελλάδα δεν πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις μας».


«Στην περιοχή της ΑΟΖ (της Κύπρου) έχουν δικαιώματα και οι Τούρκοι, που ζουν στην Κύπρο. Έχουν ίσα δικαιώματα. Και θα ήθελα να τονίσω ότι θα υποστηρίξουμε αυτά τα δικαιώματα μέχρι τέλους», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα ότι το φυσικό αέριο του Ιράκ και της Ανατολικής Μεσογείου θα διοχετευθεί στη διεθνή αγορά μέσω της Τουρκίας και  πρόσθεσε ότι κατά τις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις που μπορεί να οδηγήσουν στη οριστική εγκατάλειψη του South Stream και «στην επιλογή αυτού που ο Πρόεδρός Πούτιν ονομάζει "Turkish Stream"».


Αυτός ο αγωγός θα περνάει για λίγο από τη Μαύρη Θάλασσα και στην συνέχεια, μέσω Τουρκίας και Ελλάδος, θα οδηγεί στη Ευρώπη. «Αν συμφωνήσουμε, θα κατασκευάσουμε αυτόν τον αγωγό, χωρητικότητας 63 δισ. κυβικών ετησίως», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.