ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Advanced Medical Optics: Μείωση προβλέψεων μετά την απόσυρση προϊόντος

22:46 - 21 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Πτώση της τάξης του 13% είχαν οι τίτλοι της Advanced Medical Optics μετά την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει 2,9 εκατομμύρια μπουκάλια της σειράς Complete Moisture Plus, που περιέχουν υγρό για φακούς επαφής επειδή ορισμένες φιάλες μολύνθηκαν με βακτήρια σε εργοστάσιο της Κίνας.

Η απόσυρση αυτή θα μειώσει τα κέρδη της εταιρείας το υπόλοιπο του έτους και το 2007 κατά 40 με 45 εκατομμύρια δολάρια λόγω της επιστροφής προϊόντων, της έλλειψης αποθεμάτων και των απωλειών στο χρηματιστήριο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Advanced Medical, η οποία έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, μείωσε τις προβλέψεις για το 2006 και το 2007. Αναμένεται να πληρώσει 35 εκατομμύρια έως 40 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ολοκληρώσει την απόσυρση, στην οποία περιλαμβάνονται 183.000 μπουκάλια, που εισήχθησαν στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία φακών επαφής, Bausch & Lomb, σταμάτησε τις πωλήσεις καθαριστικού υγρού για τους φακούς επαφής το Μάιο επειδή συνδέθηκε με την πιθανότητα πρόκλησης τύφλωσης λόγω μύκητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.