ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κάτω από τα 60 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

10:31 - 22 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Διορθωτικά κινείται αυτή την ώρα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο των τιμών μετά την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας εκφόρτωσης στη μεγαλύτερη βάση εξαγωγών της Αλάσκας λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά και τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση των αποθεμάτων καυσίμων.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 59,82 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας υποχώρηση 0,50%. Υποχώρηση σε ποσοστό 0,40% στα 59,60 δολάρια το βαρέλι σημειώνει και η τιμή του πετρελαίου μπρεντ.

Τα αμερικανικά αποθέματα διυλισμένων προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, καθώς και της βενζίνης, μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως προβλέπουν αναλυτές του Βloomberg μία μέρα πριν δοθεί στη δημοσιότητα η επίσημη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων θα μειωθούν 950.000 βαρέλια από 135 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 1,03 εκατομμύρια βαρέλια από 200,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Παράλληλα, η Marathon Oil, η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η λειτουργία πλατφόρμας της στη Βόρεια Θάλασσα λόγω διαρροής αερίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.