ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015 η FED, εκτιμά ο Κρούγκμαν

18:30 - 15 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015 η FED, εκτιμά ο Κρούγκμαν
Στην εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015 προχώρησε ο Πωλ Κρούγκμαν, αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, προβλέπει ότι όταν έρθει η ώρα να κάνει το βήμα, η FED, θα εκτιμήσει ότι  δεν η άνοδος των επιτοκίων θα είναι ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ.


«Όταν θα έρθει η ώρα να κάνουν το βήμα θα κάνουν μια παύση και θα πουν: Η παγκόσμια οικονομία είναι σε μια σχετικά αδύναμη κατάσταση, δεν βλέπουμε πληθωρισμό και ο κίνδυνος αν αυξήσουμε τα επιτόκια και αποδειχθεί ότι κάναμε λάθος είναι τεράστιος» τόνισε  και δήλωσε: «Υπάρχει σίγουρα μια πιθανότητα να προχωρήσουν, αλλά μάλλον δεν θα το κάνουν και εγώ και άλλοι προσπαθούμε να τους πείσουμε να μην το κάνουν».


O  κ. Κρούγκμαν ανέφερε από το Ντουμπάι πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές στέλνουν σήμα ότι οι αξιωματούχοι θα καθυστερήσουν την αύξηση του κόστους δανεισμού.


Σε παρουσίαση για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας στο Arab Strategy Forum στο Ντουμπάι, ο κ. Κρούγκμαν επισήμανε ακόμα ότι η ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας παραμένει αδύναμη.


«Τα δύο πιο τρομακτικά σημεία είναι η ευρωζώνη και η Κίνα» υπογράμμισε ο κ. Κρούγμαν, ο οποίος προειδοποίησε ακόμα για τον κίνδυνο χρεοκοπιών στον ιδιωτικό τομέα της Ρωσίας λόγω της βουτιάς του εθνικού νομίσματος.


Σημειώνεται πως την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή της Fed και οι αναλυτές αναμένουν πως ενδέχεται να εγκαταλείψει το guidance για τα επιτόκια και την φράση ότι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για «σημαντικό χρονικό διάστημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.