ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H λύση του Κυπριακού θα δώσει και την απάντηση στους υδρογονάνθρακες, διαμηνύει ο Ν. Αναστασιάδης

23:20 - 16 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
H λύση του Κυπριακού θα δώσει και την απάντηση στους υδρογονάνθρακες, διαμηνύει ο Ν. Αναστασιάδης
Σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί να τεθεί θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι η λύση του Κυπριακού θα δώσει και την απάντηση στους υδρογονάνθρακες, έστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, όπου διαμένει ο κ. Αναστασιάδης μετά την χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία του στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» και ήταν διάρκειας 45 λεπτών ενώ όπως ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος «ήταν περισσότερο εθιμοτυπική, για να εκφράσει τη συμπάθεια και τις ευχές της ίδιας, όσο και του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι».


Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης προέβη στην πιο κάτω δήλωση: «Κατά τα λοιπά, δεν υπήρχε θέμα προς συζήτηση, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό και με δεδομένη την παρουσία των δυνάμεων επιβολής της Τουρκίας. Συνεπώς, τότε και μόνο τίθεται θέμα συζήτησης, όταν κι εφόσον τερματιστεί η παρανομία. Ήταν σαφέστατη η θέση μου, ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο να τεθεί θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν ήθελαν να επικαλεστούν και τα Ηνωμένα Έθνη ή οποιοιδήποτε άλλοι. Η λύση του Κυπριακού θα δώσει και την απάντηση και στους υδρογονάνθρακες».


Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δεν έκανε δήλωση, αλλά όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την υποδέχτηκε, του είπε: «Φαίνεστε θαυμάσια και άκουσα ότι οι γιατροί είπαν ότι είστε άνθρωπος-θαύμα». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι ««ο δρ 'Ανταμς (ο καρδιοχειρουργός που έκανε την επέμβαση) μου είπε ότι έχω καρδιά 35άρη» επεσήμανε αστειευόμενος, προσθέτοντας ότι «μόνο η βαλβίδα είχε πρόβλημα».


Αργά απόψε (ώρα Ελλάδας), θα επισκεφθεί τον κ. Αναστασιάδη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και την Τετάρτη το βράδυ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν. Την Πέμπτη το βράδυ, θα κάνει την πρώτη του επίσημη έξοδο στο Μανχάταν και θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμή του η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ. Από τη Νέα Υόρκη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα), για να επιστρέψει στην Κύπρο, μέσω Λονδίνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.