ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη συζήτηση για κυβέρνηση κοινής αποδοχής ανοίγει ο Ν. Αναστασιάδης

17:44 - 23 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Τη συζήτηση για κυβέρνηση κοινής αποδοχής ανοίγει ο Ν. Αναστασιάδης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση κοινής ή ευρύτερης αποδοχής άφησε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνοντας έτοιμος να εμπλακεί σε διάλογο με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για τη διερεύνηση μιας τέτοιας δυνατότητας

Όπως είπε, μετά τις γιορτές θα καλέσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν εξαντλητικά αυτό το ενδεχόμενο.


«Τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει, ούτε οι ώμοι του ενός μπορεί να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορεί να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι «πρώτιστη προτεραιότητά δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας».


Παράλληλα αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις  ο κ. Αναστασιάδης και σχολιάζοντας τις θέσεις που υπέβαλλε για το Κυπριακό μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, έκρινε τις απαντήσεις της Άγκυρας ως μη ικανοποιητικές, τονίζοντας ότι να επιλύουν «αντίθετα δημιουργούν πλείστα τόσα προβλήματα».


Τέλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, δεν θα πρέπει να προκαλούν απογοήτευση και υπενθύμισε ότι τα παραδείγματα της Νορβηγίας και του Ισραήλ, όπου έγιναν επανειλημμένες γεωτρήσεις για ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.