ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coca-Cola: Σχεδιάζει περικοπές 2000 θέσεων εργασίας διεθνώς

23:10 - 23 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Coca-Cola: Σχεδιάζει περικοπές 2000 θέσεων εργασίας διεθνώς
Στην περικοπή τουλάχιστον 2.000 θέσεων εργασίας τις ερχόμενες εβδομάδες, προχωρά η Coca-Cola στην μεγαλύτερη εκκαθάριση του προσωπικού τα τελευταία 15 χρόνια.

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο, μετά από προειδοποίηση ότι μπορεί να χάσει τους στόχους για τα ετήσια κέρδη.


«Το βήμα λιτότητας αποτελεί ένα πολιτιστικό σοκ για μια εταιρεία η οποία παραδοσιακά αυξάνεται» τονίζει σε δημοσίευμα της η WSJ.

 

Οι ειδοποιήσεις για τις απολύσεις θα σταλούν στους εργαζομένους της στη Βόρεια Αμερική την 8η Ιανουαρίου και στους εργαζομένους της στον υπόλοιπο κόσμο την 15η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.


Οι συνέπειες θα είναι σημαντικές ιδίως για τους εργαζομένους της Coca –Cola στα κεντρικά της γραφεία στην Ατλάντα αλλά και τα κεντρικά της γραφεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς πάνω από το 10% του προσωπικού κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αναφέρει το δημοσίευμα.


Τα εργοστάσια εμφιάλωσης και τα κέντρα διανομής της εταιρείας, στα οποία απασχολείται πάνω από το 85% των 130.000 και πλέον υπαλλήλων της εταιρείας, βρίσκονται εκτός της γραμμής πυρός προς το παρόν, επισημαίνει η Wall Street Journal.


Ακόμη, η πολυεθνική θα επιβάλλει κι άλλα μέτρα περιστολής δαπανών, ζητώντας για παράδειγμα από ανώτερα στελέχη τους να παίρνουν ταξί αντί να χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ακυρώνοντας το πάρτι που θα παρέθετε τα Χριστούγεννα για τους αναλυτές της Wall Street.


Η διοίκηση της επιχείρησης δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια. Τον Οκτώβριο, είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους τριών δισεκ. δολαρίων, τριπλάσιες από αυτές του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:58 - 23 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.