ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύματα από την κακοκαιρία στα Βαλκάνια

15:23 - 31 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Θύματα από την κακοκαιρία στα Βαλκάνια
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται τα Βαλκάνια, με τη Σερβία και τη Βουλγαρία να θρηνούν συνολικά πέντε θύματα καθώς ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σερβία, δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί, σε ανοιχτό χώρο, στην πόλη Ζάγιετσαρ, στα ανατολικά της χώρας, και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους προκλήθηκε από τον παγετό που πλήττει τη χώρα τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα.


Στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες, η θερμοκρασία έπεσε ακόμα και  στους -15 βαθμούς Κελσίου. Όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Σερβίας η παγωνιά θα διατηρηθεί και τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα και από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.


Στη Βουλγαρία, το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας  σήμανε «κίτρινο συναγερμό» για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες περιοχές που έχουν επηρεαστεί από το κύμα ψύχους.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιοχές Βράτσα, Μοντάνα, Λόβετς και Πλέβεν, ενώ την Τρίτη, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 1.500 έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.


Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τις πρώτες ημέρες του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.