ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα για τις Κυπριακές Αερογραμμές ζήτησε ο Αναστασιάδης

18:06 - 05 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Έρευνα για τις Κυπριακές Αερογραμμές ζήτησε ο Αναστασιάδης
Τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τη διαδικασία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις επανειλημμένες, όπως σημειώνει, κατηγορίες της συντεχνίας των πιλότων κατά υπουργών της κυπριακής κυβέρνησης για διαπλοκή και στημένες διαδικασίες στο θέμα του εθνικού αερομεταφορέα.


«Για την κατάσταση στην οποία η εταιρεία αφέθηκε να οδηγηθεί την ευθύνη φέρουν αυτοί που χωρίς καμία διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγούσαν ενισχύσεις που ενδεχομένως να κριθούν εκ των υστέρων παράνομες, αλλά και αυτοί που δεν εφάρμοσαν ουσιαστικά τα κατά σειρά σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας, κάτι που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά της εταιρείας στην οικονομική βιωσιμότητα και στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή», τονίζεται στην ανακοίνωση.


«Σε αυτούς περιλαμβάνονται και η συντεχνία των πιλότων που αρνείται την όποια μείωση των υψηλών αποδοχών τους, κινώντας μάλιστα και αγωγές κατά του κράτους», προστίθεται.


«Η αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας για την εξεύρεση επενδυτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «διασφαλίζεται από τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής η οποία αποτελείται από τον έφορο αποκρατικοποιήσεων, τη γενική λογίστρια και τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος πολιτικής αεροπορίας. Διασφαλίζεται επίσης από την καθοριστική εμπλοκή συμβουλευτικού οίκου που η ίδια η εταιρεία όρισε».


Επισημαίνεται πως η τριμελής επιτροπή ανέλυσε και επεξήγησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την όλη διαδικασία σε σύσκεψη που ο ίδιος συγκάλεσε, στην παρουσία και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αλλά και μέλους της συντεχνίας των πιλότων που είχε διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο ούτως ώστε αυτοί να τηρούνται ενήμεροι.


Προστίθεται ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε από τον γενικό ελεγκτή τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τη διαδικασία. Στον γενικό ελεγκτή έχουν ήδη διαβιβαστεί όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί καθώς και τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.