ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλογερμανική Σύνοδος την Κυριακή για το μέλλον της Ευρώπης

21:53 - 05 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Γαλλογερμανική Σύνοδος την Κυριακή για το μέλλον της Ευρώπης
«Το μέλλον της Ευρώπης» θα τεθεί επί τάπητος στη σύνοδο κορυφής που θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή στο Στρασβούργο.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε η Γαλλική προεδρεία με τον Ολάντ να το επιβεβαιωνει επίσης με δήλωσή του στο ραδιοσταθμό France Inter.


«Θα συναντήσω την κυρία Μέρκελ την Κυριακή (...) και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για τη Γάλλο-γερμανική σχέση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία του (σοσιαλδημοκράτη) προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είναι Γερμανός, αλλά επίσης γαλλόφωνος και φιλογάλλος» δήλωσε ο Ολάντ.


Αναφερόμενος στις διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες των δύο ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως Γαλλία και Γερμανία μπορεί να μην έχουν  τις ίδιες ευαισθησίες, αλλά ενεργούν από κοινού και με βάση το κοινό συμφέρον  ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να γίνει πιο δυνατή, περισσότερο αλληλέγγυα στις επιλογές της και πιο δραστήρια στις πολιτικές της για την ανάπτυξη.


«Αυτό που περιμένει εκείνη --το λέει αρκετά-- είναι μια χώρα όπως η Γαλλία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Η Γαλλία περιμένει ότι μια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορέσει να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Ολάντ για να προσθέσει ότι οι δύο χώρες προσπαθούν να βρουν τη σύγκλιση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.