ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρακτικά FED: Μετά τον Απρίλιο οι αυξήσεις επιτοκιών

00:15 - 08 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Πρακτικά FED: Μετά τον Απρίλιο οι αυξήσεις επιτοκιών
Μετά τον Απρίλιο αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ,, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC, του Δεκεμβρίου.

Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής συμφώνησε ότι η φράση πως η κεντρική τράπεζα θα είναι υπομονετική όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα γίνει κάποια κίνηση στις επόμενες δύο συνεδριάσεις (Φεβρουάριο και Μάρτιο).


Τα πρακτικά δείχνουν επίσης πως πολλοί αξιωματούχοι επέμειναν με  έμφαση πως το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία.


Τα μέλη της επιτροπής υποστήριξαν πως η παραμονή του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια αύξηση των επιτοκίων, εφόσον η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.


«Με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας και το ισχυρό δολάριο να αναμένεται να κρατήσουν τον πληθωρισμό κάτω από τον στόχο για κάποια διάστημα, επισημάνθηκε πως η επιτροπή μπορεί να ξεκινήσει την ομαλοποίηση της πολιτικής σε μια χρονική στιγμή που ο πληθωρισμός θα βρίσκεται κοντά στα σημερινά επίπεδα» σημειώνεται στα πρακτικά.


Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ανησυχίες για τις οικονομικές αναταράξεις στο εξωτερικό, αλλά τόνισαν ότι περιμένουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες.


«Αν και κάποια μέλη υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, αρκετά επισήμαναν ότι η πιθανότητα για περαιτέρω κινήσεις από το εξωτερικό έχει αυξηθεί» αναφέρεται στα πρακτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.