ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοκρατικό αμόκ στη Γαλλία- Λήξη συναγερμού στο Τροκαντερό

12:17 - 09 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Τρομοκρατικό αμόκ στη Γαλλία- Λήξη συναγερμού στο Τροκαντερό
Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών στην πληροφορία περί εντοπισμού ενόπλου είναι ενδεικτική του κλίματος φόβου στη Γαλλία, που ζει πρωτοφανή γεγονότα, μετά το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Λήξη συναγερμού σημάνε στο Τροκαντερό, στο κέντρο του Παρισιού, καθώς -όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών- δεν υπήρξε απειλητική παρουσία στην περιοχή. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Monde, το μετρό ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά.

 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια γυναίκα όμηρο και στη συνέχεια για έναν 26χρονο. Ωστόσο, τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν την τελευταία ώρα την έντονη ανησυχία συγγενών εργαζόμενων της εταιρείας οι οποίοι δεν έχουν ακούσει νέα των ανθρώπων τους από νωρίς το πρωί. Όπως για παράδειγμα η οικογένεια του Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας.

 

«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες», φώναξαν οι μακελάρηδες στους διαπραγματευτές.

 

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού διέψευσε την πληροφοφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, σύμφωνα με την οποία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών που προηγήθηκε της σύλληψης ομήρου ή ομήρων στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ.

 

«Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτό ξέρουν οι αστυνομικοί, αυτό ξέρουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ από τη στιγμή που οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ απευθυνόμενος στο γαλλικό λαό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πόλη της βόρειας Γαλλίας, όπου εντοπίσθηκαν νωρίτερα οι δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Charlie Hebdo, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό σε γειτονική περιοχή.

 

Το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών σε αυτοκινητόδρομο, βορειοανατολικά του Παρισιού στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μείνουν στα σπίτια τους.

 

Κατά την Parisien και το RTL, η ανταλλαγή πυρών ενδέχεται να έχει προκαλέσει και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η Figaro κάνει λόγο για δύο νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες, πριν ξεκινήσει η ομηρεία.

 

Συνολικά, 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

 

Ένοπλος κρατά ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο

 

Εν τω μεταξύ και δεύτερη περίπτωση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία, καθώς ένας ένοπλος άντρας εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, στο Παρίσι και κρατά ομήρους.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, ο δράστης κρατά τουλάχιστον πέντε άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και έχει στην κατοχή του δύο καλάσνικοφ, ενώ φαίνεται πως σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών και ότι υπάρχει ένας τραυματίας.

 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πιθανό ο δράστης της νέας αυτής υπόθεσης ομηρίας να είναι ο άντρας που σκότωσε χθες την αστυνομικό στην περιοχή Μονρούζ.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην περιοχή εκτυλίσσονται σκηνές πολέμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 09 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.