ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνοεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική αμερικανική στρατιωτική διοίκηση

23:10 - 12 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Κυβερνοεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική αμερικανική στρατιωτική διοίκηση
Επίθεση από χάκερ, που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, δέχθηκε ο ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

Από τον λογαριασμό δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και διευθύνσεων που σχετίζονται με αυτούς,  δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας, αλλά και  στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.


«Εις το όνομα του Αλλάχ, πιο φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει τον «τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που απέκτησαν τον έλεγχο στη ροή δημοσιεύσεων της USCENTCOM στον ιστότοπο.


Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο Διαδίκτυο από απειλές.


Η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) επιβεβαίωσε ότι εκτός από την σελίδα της επίθεση δέχτηκε και ο λογαριασμός της στο Twitter αλλά και στο YouTube, τους οποίους ανέστειλε προσωρινά.


Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο NBC ότι είναι προσβολή αυτό που συνέβη, ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για πραγματική απειλή για την ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:44 - 12 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.