ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τις πιο πολύνεκρες ημέρες τις Ουκρανίας η σημερινή

14:48 - 22 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Από τις πιο πολύνεκρες ημέρες τις Ουκρανίας η σημερινή
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Ουκρανία, καθιστώντας την σημερινή ημέρα την πιο αιματηρή έπειτα από από εννέα μήνες σύγκρουσης.

Οι 13 εκ των νεκρών έχασαν τη ζωή τους από ρίψη οβίδας σε στάση του τρόλεϊ νωρίς το πρωί, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός αποχωρούσε από το στρατηγικής συμμαχίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

 

Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, στον απόηχο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ουκρανών στρατιωτών και αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Και τίποτα δεν δείχνει μια προοπτική ειρήνης.

 

«Η κατάσταση όντως χειροτερεύει. Το βλέπουμε από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, που είναι πολύ μεγάλος. Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ξεπερνά τις 5.000 και τους 10.000 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Μάικλ Μποτσιούρκιβ στον ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio News.

 

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας αποσύρθηκε από τον βασικό τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ, το οποίο έχει γίνει θέατρο σκληρών συγκρούσεων με τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.

 

Οι ουκρανικές αρχές σημείωσαν ότι ο στρατός διατηρεί τον έλεγχο άλλων τμημάτων του αεροδρομίου, ενώ πρόσθεσε ότι έξι άνδρες του σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στον τελευταίο γύρο συγκρούσεων στο αεροδρόμιο.

 

Η απώλεια του ελέγχου του βασικού τερματικού σταθμού θεωρείται σημαντικό πλήγμα για το κύρος των ουκρανικών δυνάμεων στη μάχη τους με τους ενόπλους αποσχιστές, που θεωρείται ευρέως ότι έχουν την άμεση στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.