ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό τάχθηκε ο Τζον Κέρι

19:26 - 23 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Υπέρ της έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό τάχθηκε ο Τζον Κέρι
Υπέρ της έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Αναστασιάδης, στο περιθώριο των εργασιών του 45ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Κέρι, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

Έμφαση δόθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Κέρι για την απόφαση του να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό, υπό το παρόν καθεστώς εκβιασμών και απειλών από πλευράς της Τουρκίας.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επανέλαβε τη θέση της χώρας του για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, ο κ. Κέρι επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας εκείνων των συνθηκών, που θα καταστήσουν εφικτή την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.