ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλάσσονται Moody’s και Fitch για το QE της ΕΚΤ

19:10 - 25 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Επιφυλάσσονται Moody’s και Fitch για το QE της ΕΚΤ
Στάση αναμονής για την αποτελεσματικότητα  του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, κρατάνε  οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Fitch,  παρότι τονίζουν ότι το QE, είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Moody’s, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των αγορών, όμως ενδέχεται να μην αποτελέσει πανάκεια για τα προβλήματα της Ευρωζώνης.


Όπως εκτιμά ο οίκος, η ΕΚΤ πρέπει να  κάνει  περισσότερα προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των μελών της νομισματικής ένωσης.


Όπως αναφέρει ο Moody’s, το  πρώτο που πρέπει να γίνει,  είναι να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, για να ενισχυθεί η κινητικότητα και η μισθολογική ευελιξία των εργαζομένων της Ευρωζώνης.


Ο οίκος Fitch εκτιμά, από την πλευρά του, πως το πρόγραμμα της ΕΚΤ περιορίζει τον κίνδυνο παρατεταμένου αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, παρά το ασθενέστερο ευρώ, με την επισήμανση όμως ότι η αποτελεσματικότητα του προγράμματος στην αύξηση του πληθωρισμού και στην τόνωση της ανάπτυξης παραμένει ιδιαίτερα αβέβαιη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.