ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούλτς: Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει και συμβιβασμούς για να επιβιώσει

23:12 - 28 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Σούλτς: Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει και συμβιβασμούς για να επιβιώσει
Λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, με ανάρτησή του στον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, LinkedIn,  στέλνει  μήνυμα  στο νέο Πρωθυπουργό ότι  αν η νέα ελληνική κυβέρνηση λέει «όχι σε όλα», δεν θα επιβιώσει.

Στον αντίποδα μάλιστα δηλώνει ότι αν η νέα κυβέρνηση συμμετάσχει σε μια θετική ατζέντα για να κάνει την χώρα του πιο δίκαιη, αν κάνει αξιόπιστες δεσμεύσεις και προτείνει ένα νέο δρόμο μεταρρυθμίσεων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι στο πλευρό της.


Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, οι πανηγυρισμοί από την εκλογική νίκη πρέπει να περάσουν πλέον στην άκρη και την θέση τους να πάρουν η ηρεμία και ο ρεαλισμός, προσθέτοντας ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.


Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν τελείωσαν τη νύχτα της Κυριακής, καθώς το δημόσιο χρέος της χώρας παραμένει 1,7 φορές μεγαλύτερο από την οικονομία της, η φορολογία συνεχίζει να πιέζει δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και πολλές σκληρά εργαζόμενες οικογένειες υποφέρουν, ενώ κάποιοι πλούσιοι μπορούν να αψηφούν τους κανόνες και να φοροδιαφεύγουν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα και ο κ. Τσίπρας είναι ένας πραγματιστής πολιτικός. «Ο Τσίπρας δεν θα φέρει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και η ευρωζώνη δεν θα διώξει την Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» σημειώνει.


Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι για να επιτύχει πρέπει να επιδιώξει συμβιβασμούς τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.