ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άτυπο δείπνο Σουλτς - Ολάντ - Μέρκελ

16:11 - 30 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Άτυπο δείπνο Σουλτς - Ολάντ - Μέρκελ
Την εικόνα που αποκόμισε από την «επίσημη πρώτη» με τη νέα ελληνική ηγεσία θα μεταφέρει ο Μάρτιν Σουλτς στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την ανεπίσημη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής (19:30 ώρα Ελλάδος) στο Στρασβούργο.

Το περιβάλλον του Μ. Σουλτς αφήνει να διαρρεύσει ανεπισήμως ότι, το δείπνο θα είναι «μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους», χωρίς ατζέντα και δίχως δηλώσεις στον Τύπο, ούτε στο Στρασβούργο αλλά ούτε και σε Βερολίνο - Παρίσι.


Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, στο τραπέζι της συνάντησης, θα τεθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.


Επισήμως ανακοινώθηκε ότι, μόλις ο Φρανσουά Ολάντ φτάσει στο Στρασβούργο, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις και τον διοικητικό προϊστάμενο Στρασβούργου-Λορένης Φιλίπ Ρίσερ.


Μισή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, μεταξύ των τριών υψηλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση, μπροστά στο κτήριο του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που διοργανώνεται από τους «Νέους Κομμουνιστές του Στρασβούργου», οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Σουλτς-Ολάντ-Μέρκελ «πιόνια του παγκόσμιου καπιταλισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.