ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ευρωπαική οικονομία στο επίκεντρο της συνεδρίασης των G-20

23:01 - 04 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης θα είναι το βασικό σημείο εστίασης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των G-20 οι οποίοι θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Τζόε Όλιβερ.

Το κύριο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η ομάδα των G-20 στη συνάντησης το διήμερο 9 έως 10 Φεβρουαρίου είναι το είδος της κοινής δράσης που θεωρείται ορθό, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής ανισότητας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν σχετικά γρήγορη ανάπτυξη σε αντίθεση με την Ευρώπη.


Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει περάσει τα δύσκολα αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι η πιο αργή ανάπτυξη στο εξωτερικό μπορεί να την παρασύρει. Η κυβέρνηση Ομπάμα αναφέρει ότι οι ξένοι πολιτικοί δεν μπορούν να επικαλούνται τους Αμερικανούς καταναλωτές για να στηρίξουν τις οικονομίες τους.


«Ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως το μοναδικό κινητήρα ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου μιλώντας σε γερουσιαστές την Τρίτη.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.