ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Regling: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

23:30 - 06 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Regling: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Να συνεχίσει την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, κάλεσε την κυβέρνηση σε συνέντευξή του στην ιαπωνική Nikkei, ο επικεφαλής του ESM, Κlaus Regling, ενώ την προέτρεψε να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απέρριψε το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως η Ευρώπη είναι πλέον πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους.


Ο κ. Regling σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτήρισε την κυβερνητική αλλαγή  ως απολύτως φυσιολογική και τόνισε ότι η  Ευρώπη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.


Και αυτός από την πλευρά του, προέτρεψε την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις,, περιλαμβανομένης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς τα  θετικά αποτελέσματα, έχουν γίνει ορατά το τελευταίο διάστημα με την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. 


«Η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρειάζεται να κάνει ορισμένες διορθώσεις, αλλά θα είναι πραγματικά μια χαμένη ευκαιρία αν δεν επιδιώξουν τις μεταρρυθμίσεις και εγκαταλείψουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής», τόνισε.


Τέλος ο Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αποκάλυψε ότι ο ESM εξετάζει την έκδοση ομολόγων και σε άλλα νομίσματα πέραν του ευρώ προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις από την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.