ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα δίχασε το ΔΣ

22:11 - 06 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
FT: Η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα δίχασε το ΔΣ
Χωρίς ομοφωνία, λήφθηκε την Τετάρτη η απόφαση της ΕΚΤ για την διακοπή της αποδοχής των εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου ως αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τους Financial Times το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ διχάστηκε, καθώς πολλά μέλη της πρότειναν να αναβληθεί η απόφαση έως τη λήξη της παράτασης του προγράμματος στις 28 Φεβρουαρίου. 


Σημειώνεται  ότι λόγω του εκ περιτροπής δικαιώματος ψηφοφορίας, την Τετάρτη δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι κεντρικοί τραπεζίτες της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιρλανδίας. 


Το γεγονός ότι πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες διαφώνησαν με την απόφαση, αναδεικνύει πόσο αμφιλεγόμενη ήταν αυτή, ενώ  πολλοί αναλυτές κατηγόρησαν την ΕΚΤ ότι παρεμβαίνει στις πολιτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. 


Πάντως σύμφωνα με τους FT, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, φέρεται να προειδοποίησε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο να ληφθεί αρνητική απόφαση για τις ελληνικές εγγυήσεις κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες το πρωί της Τετάρτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.