ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ι. Κασουλίδης: Η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο μέχρι το τέλος του 2015

23:30 - 13 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Ι. Κασουλίδης: Η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο μέχρι το τέλος του 2015
Η Κύπρος θα είναι σε θέση να βγει από το μνημόνιο μέχρι του τέλος του 2015, αν ενεργήσει σωστά, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Αν ενεργήσουμε σωστά, μπορούμε να βγούμε στις αγορές πολύ σύντομα και επομένως η υπόθεση του δικού μας μνημονίου να τελειώσει μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου» είπε ο κ. Κασουλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ύστερα από επίσκεψή του στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου μίλησε στους μαθητές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Θεσμού «Back to School».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι η Κύπρος θα πρέπει να κάνει υπομονή, λέγοντας πως δεν ήρθε η ώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.


Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, τη Δευτέρα, που να οδηγεί στην επίλυση της κρίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε η συμφωνία να οδηγήσει σε συνεννόηση. 


«Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά χωρίς να υπάρξει ο τρόπος που μπορείς να διαπραγματευτείς και να συνεννοηθείς, δεν μπορούν να λυθούν προβλήματα» είπε ο κ. Κασουλίδης.


Πρόσθεσε ακόμα ότι η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει και σε αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ευρωζώνη. 


«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην κατάσταση που βρεθήκαμε κάποιοι Μεσογειακοί αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα μπορεί να βρεθούν και οι εύρωστες οικονομίες άλλων κρατών-μελών της Ευρώπης» είπε ο κ. Κασουλίδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.