ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του ελληνικού χρέους

22:40 - 13 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Ισπανία: Δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του ελληνικού χρέους
Κόκκινη γραμμή για την  Ισπανία χαρακτήρισε την αποπληρωμή των  26 δισεκατομμυρίων  ευρώ που δάνεισε η Μαδρίτη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ο ΥΠΟΙΚ, Λουίς δε Γκίνδος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής της οφειλής.

Η Μαδρίτη είχε εκταμιεύσει το ποσό αυτό μέσω διμερών δανείων και στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο χορηγήθηκε μετά το 2010 στην Αθήνα από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπενθύμισε 


Ο Λουίς δε Γκίνδος , υπενθύμισε ότι η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Μαδρίτη και τόνισε ότι αυτά τα 26 δισεκατομμύρια «αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση το ποσό που δαπανούμε σε έναν χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα (μας), όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23%».


«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή. Η Ισπανία λογικά θα ήθελε  το δάνειο αυτό να αποπληρωθεί», πρόσθεσε και επεσήμανε πως αυτά τα 26 δισεκ. ευρώ αποτελούν την απόδειξη της πλήρους αλληλεγγύης της Ισπανίας προς την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:43 - 13 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.