ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Στα 110 δισ. δολ. οι επαναγορές μετοχών μόνο στο γ΄ 3μηνο

11:35 - 28 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Με ρυθμούς ρεκόρ συνεχίζουν να κινούνται οι επαναγορές ιδίων μετοχών στις ΗΠΑ, καθώς οι επιχειρήσεις επιλέγουν αυτή τη μέθοδο επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους έναντι της διανομής μερισμάτων. Οι ίδιες μετοχές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κύμα των επιχειρηματικών deals.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η Standard & Poor's, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι επαναγορές ιδίων μετοχών από τις εταιρείες του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με πέρυσι και κατά 140% έναντι του τρίτου τριμήνου του 2004.

Ειδικότερα, ανήλθαν σε 110 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, έναντι του ρεκόρ των 117 δισ. δολαρίων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο. Το τελευταίο έτος, οι επαναγορές έχουν διαμορφωθεί στο ύψος ρεκόρ των 431 δισ. δολαρίων.

Τα τελευταία οκτώ τρίμηνα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ξοδέψει 742 δισ. δολάρια για τις ίδιες μετοχές τους. Η τάση αναμένεται να συνεχισθεί με υψηλούς ρυθμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά των ιδίων μετοχών τους που κατέχουν οι εισηγμένες σχετίζονται άμεσα με το τελευταίο κύμα των συγχωνεύσεων και εξαγορών, αφού οι μετοχές αυτές εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος των «πυρομαχικών» των επιχειρήσεων στις επεκτατικές τους βλέψεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.