ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση 1% στα καταθετικά επιτόκια στην Κύπρο

19:13 - 16 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Μείωση 1% στα καταθετικά επιτόκια στην Κύπρο
Κατά μια ποσοστιαία μονάδα μείωση στο ανώτατο καταθετικό επιτόκιο αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η ΚΤΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα προχωρήσουν αμέσως σε ανάλογες μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια.

 

Μέχρι σήμερα, το καταθετικό επιτόκιο καθοριζόταν στη βάση τριών εκατοστιαίων μονάδων συν το Euribor, που επί του παρόντος είναι σχεδόν 0,26% για δάνεια ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής το καταθετικό επιτόκιο θα είναι περίπου 2,26%, δηλαδή 2% βασικό επιτόκιο συν 0,26% Euribor.

 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε τη μείωση όλων των βασικών επιτοκίων της κατά 1%, χωρίς καμία εξαίρεση, σημειώνοντας ότι «το όφελος θα αφορά σε όλα τα ενεργά δάνεια που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας».

 

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι η απόφαση τίθεται σε άμεση ισχύ, με πλήρη εφαρμογή της την 1η Μαρτίου 2015, προσθέτοντας ότι στατιστικά η μείωση θα καλύψει 180.000 λογαριασμούς 94.000 πελατών με συνολικό ετήσιο όφελος για τους δανειζόμενους ύψους 57,4 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.