ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ - Ολάντ: Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

16:57 - 20 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Μέρκελ - Ολάντ: Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Μήνυμα, ότι Γαλλία και Γερμανία,  εργάζονται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έστειλαν ο Γάλλος πρόεδρος, και η Γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, ο Φρανσουά Ολάντ  που το βράδυ της Πέμπτης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία, με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα, να βρεθεί λύση στο αίτημα παράτασης που έχει καταθέσει η Αθήνα,  έστειλε μήνυμα σε Ευρώπη  και Ελλάδα ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.


«Έχουμε ευθύνη» τόνισε, «να διαπιστώσουμε ότι, όντως, θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις (σ.σ. της Ελλάδας), αλλά θα γίνει και σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Ολάντ.


Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας η οποία είχε επίσης το βράδυ της Πέμπτης, μακρά συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών στο Ελιζέ, τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων και ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.


Από κει και πέρα, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.


Σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel, που θέλει την ΕΚΤ να ετοιμάζεται για Grexit, τόσο ο κ. Ολάντ όσο και η κυρία Μέρκελ απάντησαν ότι εργάζονται και επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν, και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. «Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε για το ίδιο θέμα , ότι από τότε που υπάρχουν ελληνικά προγράμματα, η γερμανική πολιτική και η πολιτική όλων των κρατών-μελών έχουν στόχο να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα.


Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, όμως σημείωσε ότι απομένουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας.


Τηλεφωνική επικοινωνία Ρέντσι - Μέρκελ

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος,  η Γερμανίδα καγκελάριος,  Άγγελα Μέρκελ,  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που συνδέονται με την Ελλάδα,.


Σε παρέμβασή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, o Mατέο Ρέντσι υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ότι «δεν μπορούν να φέρονται κάποιοι, σαν να μην κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές» προσθέτοντας ότι «ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ματς στο σημερινό Eurogroup και για τον λόγο αυτό δεν παίρνει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη Ρώμη».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:26 - 20 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.