ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bild: Λάθος επιστολή έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ

19:35 - 20 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Bild: Λάθος επιστολή έστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ
Μια διαφορετική εκδοχή για την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από το Βερολίνο παρουσίασε την Παρασκευή,  η γερμανική εφημερίδα, Bild , που σε δημοσιευμά της αναφέρει, ότι άλλη επιστολή είχαν ετοιμάσει Τσίπρας, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ και άλλη έστειλε ο Βαρουφάκης, προς το Eurogroup.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ , είχαν προετοιμάσει μια επιστολή για να εξασφαλίσουν την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.


Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.