ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Απογοητεύουν καταναλωτική εμπιστοσύνη και υφιστάμενες κατοικίες

18:09 - 28 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Στις 102,9 μονάδες υποχώρησε το Νοέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έναντι 105,1 μονάδων τον Οκτώβριο. Παράλληλα, οι τιμές υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 106 μονάδες. Η απροσδόκητη μείωση ενισχύει τους φόβους ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα μειωθουν την περίοδο των εορταστικών αγορών.

Παράλληλα, μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων, που αναμένουν ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Όλα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί δεν αντλούν πλέον αισιοδοξία από την πτώση των τιμών της βενζίνης.

Η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης θέτει εν αμφιβόλω τις προβλέψεις ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη την αμερικανική οικονομία, που ακολουθεί τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων τριών ετών.

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή πώλησης υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ έπεσε στα 221.000 δολάρια, ίδια τιμή που ίσχυε και το Σεπτέμβριο, αλλά μειωμένη κατά 3,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2005.

Η προηγούμενο ρεκόρ πτώσης ήταν της τάξης του 2,2% και είχε καταγραφεί το Σεπτέμβριο. 

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 0,5% τον Οκτώβριο, στα 6,24 εκατομμύρια έναντι 6,21 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα λόγω της μείωσης των τιμών.

.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.