ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχεί η Bundesbank για την παράταση στη Γαλλία

23:30 - 26 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Ανησυχεί η Bundesbank για την παράταση στη Γαλλία
Την ανησυχία της  για  την παράταση που έδωσε η ΕΕ στη Γαλλία για το έλλειμμα, εξέφρασε η Bundesbank, την ώρα που ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, δήλωνε ότι η χώρα του, θα τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα το τρέχον έτος.

Τις βολές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτόξευσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν.  


Ο επικεφαλής της Bundesbank, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τείνει να  εξελιχθεί σε «πολιτικό παζάρι», χαρακτήρισε «ανησυχητική» την παράταση που δόθηκε στο Παρίσι για να μειώσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.


«Δεδομένου ότι υπάρχουν πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων είναι ανησυχητική. Πρόκειται για κακό χειρισμό όταν οι κανονισμοί δεν κατανοούνται σχεδόν ποτέ και η εφαρμογή τους παραπέμπει στην πρακτική ενός πολιτικού παζαριού.», επισήμανε ο Βάιντμαν στην περιφερειακή εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα της συνέντευξης που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.


Σαπέν: Η Γαλλία θα τηρήσει τη δέσμευσή της


Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, διαβεβαίωσε  ότι η χώρα θα τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα το τρέχον έτος.


Η Γαλλία θα καταφέρει να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες το 2015, είπε, προσθέτοντας ότι εάν από τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκύψει πως χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα, η Γαλλία είναι έτοιμη να τα λάβει. 


«Κύριο μέλημα της Γαλλίας είναι πώς θα επιστρέψει σε βιώσιμη και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Για να το επιτύχει, είναι απαραίτητος ο συντονισμός και η συνεργασία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο Σαπέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.