ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο κατώφλι των 61 δολαρίων βρίσκεται το αργό

20:02 - 28 Νοε 2006 | Ειδήσεις
Σε υψηλό δύο εβδομάδων αναρριχάται η τιμή του αργού, εν αναμονή του δριμέως ψύχους που θα πλήξει τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, καθώς αρκτικές αέριες μάζες κινούνται από τον Καναδά προς τις βόρειες πολιτείες της Αμερικής, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα καλύψουν το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της χώρας.

Στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου συμβάλλει και η δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Alial-Naimi , στις 26 Νοεμβρίου, ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να προχωρήσει και σε νέα μείωση της ημερήσιας παραγωγής στη συνάντηση των μελών του στις 14 Δεκεμβρίου στη Νιγηρία.

Ορισμένα εκ των ισχυρότερων μελών του διεθνούς καρτέλ υποστηρίζουν την άποψη ότι ο οργανισμός θα πρέπει να μειώσει την ημερήσια παραγωγή του προκειμένου να στηριχθεί η τιμή του πετρελαίου περί τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Η τρέχουσα τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 60,99 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,11%, ενώ αντίθετα η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ υποχωρεί ελαφρώς, στα 60,28 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 0,12%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.