ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθήματα επιτυχίας από τον Κένι στον Τσίπρα

00:00 - 05 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Μαθήματα επιτυχίας από τον Κένι στον Τσίπρα
Μαθήματα για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδος, μιλώντας στο CNBC.

Ο Κένι τόνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας για τη χώρα του, ώστε να βγει από την κρίση  ήταν η «δημιουργική συνεργασία» με την Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα. 


«Όσο δύσκολο κι αν ήταν για τη χώρα μας, βλέπουμε τα πλεονεκτήματα μετά από μία περίοδο 4 ετών» σημείωσε και επισήμανε: «Είπα και στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό: να ένα μάθημα από μία μικρή χώρα που μπορείτε να σκεφτείτε έτσι ώστε να χτίσετε τη δική σας οικονομία για το μέλλον». 


Ο κ. Κένι εξήγησε ότι η Ιρλανδία έκανε περισσότερα από αυτά που της ζητούσαν οι διεθνείς πιστωτές. «Δεν μείναμε προσκολλημένοι στους κανόνες με την έννοια ότι χτίσαμε μία σχέση με την τρόικα και πρακτικά κάναμε καλύτερες προτάσεις από αυτές που έκαναν εκείνοι… Καταγράψαμε πρόοδο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τώρα μπορούμε να εξαγοράσουμε τα δάνεια του ΔΝΤ και να δανειστούμε χρήματα από τις διεθνείς αγορές με ιστορικά χαμηλά επιτόκια».


«Για την Ελλάδα, υπάρχει ένα μάθημα από την Ιρλανδία» είπε και καταλήγοντας σημειωσε: «Προφανώς σεβόμαστε και κατανοούμε τις δυσκολίες που έχει από ανθρωπιστική άποψη… η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και χώρο και η Ευρώπη της δίνει αυτό το χρόνο και το χώρο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.